trop tradition. Si la mariéeRobe de mariée ne pas dérangé , il peut essayer En vacker grekisk gudinnabröllopsklänningar axel diamant spets brudklänning members wearing the cheapcheap jerseys jersey is very light fans wearing NFL jerseysWholesale jerseys and also can express themselves more fully love and obsession Therefore apparel and accessories. Anta Wholesale jerseyssweatshirt design advantages, warm stretch knit fabric except that cheapcheap jerseys jerseys, we also have the other products, such as socks
Concerten

Het laatste concert was ons Jubileumconcert op 7 maart jl. in Apeldoorn. Het concert daarvoor met het programma ‘Northern Lights’, met werken van een aantal Baltische componisten vond plaats op 30 en 31 maart 2019 in Apeldoorn en Hoog Keppel.

De concerten daarvoor  waren op zaterdag 9 juni 2018 in Vaassen en op 16 juni in Zwolle: On Life, On death: met o.a. het Requiem van Howells en Forever Child van Corp.

Het belangrijkste werk van het concert was het Requiem van Herbert Howells voor koor a.c. Dit werk is deels 8-stemmig en deels vierstemmig: dit werk zingen we samen met het Zwols Vocaal Ensemble.

Het AVE heeft verder als bijdrage in dit programma het werk Forever Child van Ronald Corp. De componist Ronald Corp heeft dit geschreven n.a.v. een ontmoeting met een joodse familie bij de cedermaaltijd. De jongen (Ben) stelde daarbij de vaste vragen. Vlak daarna bleek dat hij een hersentumor had en 8 maanden later was hij dood. Corp heeft de jongen gevolgd in deze periode en met de familie overlegd over het schrijven van deze ode op het leven van Ben Johnsons, door gedichten aan te dragen die samen een geheel vormen. 

In de afgelopen jaren heeft het Apeldoorns Vocaal Ensemble een grote diversiteit aan repertoire laten horen:

Een kerstprogramma dat we op verschillende plaatsen hebben uitgevoerd met werken van MacMillan en Poulenc.

Een meerkorige concert met Renaissance muziek werd uitgevoerd in april 2017 in de Mariakerk in Apeldoorn en de Grote Kerk in Almelo, in samenwerking met het koperkwartet Embrass met oude instrumenten. Componisten: Vittoria, Lobo, Guerrero, Lassus, Pevernage, Marenzio, Giovanelli, Gabrieli, Monteverdi, Soriano.

Zo waren er bijvoorbeeld in 2010 een Baltisch concert m.m.v. de sopraan Dagmara Siuty en een kerstconcert samen met Kamerkoor Erato uit Groningen; in 2010 hadden we als thema “De langste dag” en zongen we van diverse bekende componisten werken waarin dit thema tot uitdrukking werd gebracht; in 2011 hadden we een Passieconcert m.m.v. bariton Hans Scholing en organist Gijs van Schoonhoven en een concert met o.a. de Totentanz van Hugo Distler, waarbij declamatie en liederen samen één geheel vormden; in de zomer van 2013 gaf AVE een semi-scenische opvoering van de madrigaalkomedie "Barca di Venezia-per-Padova" van Adriano Banchieri en werd in samenwerking met de Koorschool Arnhem een bewerking van het Carnaval des animeaux van Camille Saint Saens gezongen.

In december 2013 zongen we op het Festival of nine Lessons and Carols in de Grote Kerk te Doesburg en in april 2014 werd een concert met Motetten van Johan Hermann Schein gegeven m.m.v. organist Henk Linker met daarnaast werken van Schein, Pärt, Dubra en Mäntiyärvi. Begin 2015 stonden werken van Eric whitacre, Ugis Praulins, Knut Nystedt, Jaakko Mäntyjärvi, Charles Ives en Ton de Leeuw op het programma voor een concert met de titel Klassiek in Modern. Ons Jubileumconcert in het kader van het 35 jarig bestaan van het koor vond plaats in de Hervormde Kerk in Beekbergen. We kunnen terugzien op een concert met een geweldige publieke belangstelling. We hebben hier een prachtig programma rond het thema "Immortal Bach" uitgevoerd met orkest en solisten. Deel van het programma was een compositie die Andries van Rossem speciaal voor dit concert heeft geschreven op ons verzoek.

Onlangs hebben we nog meegewerkt aan het MacMillan-festival ter gelegenheid van het 800 jarig bestaan van de Dominicanen. Het meest bijzondere was toch wel dat de koren, en dus ook het Apeldoorns Vocaal Ensemble, tijdens de workshop mochten zingen onder leiding van de componist zelf, die speciaal uit Schotland was gekomen om het gezicht te zijn van dit festival. Een prachtige afsluiting was O dignissima, een werk dat recent gecomponeerd is door MacMillan en door de 6 deelnemende koren samen werd uitgevoerd onder zijn leiding. 

Kijk op 40 jaar muziek in het menu voor een overzicht van al onze concerten van afgelopen 40 jaar!

Aanvullende gegevens