Vanaf het begin in 1979 heeft het koor onder de inspirerende leiding van dirigente Thea Endedijk-Griffioen gestaan. Zij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem. Zij behaalde de akten Muziekonderwijs-B/schoolmuziek, Muziekonderwijs-A/piano en het praktijkdiploma koordirectie.

In 1979 richtte zij het Apeldoorns Vocaal Ensemble op. Onder haar leiding zijn we uitgegroeid tot een kwalitatief goed kamerkoor, dat veel bijzondere projecten heeft kunnen uitvoeren, zowel a capella als met orgel, strijkers en blazers.

Sinds 2012 leidt Thea met veel ambitie de Koorschool Arnhem, die ze zelf heeft opgericht en is samen met Pieter Endedijk, dirigent van het Bachensemble Arnhem. Als muziek- en opleidingsdocent was zij ruim 30 jaar verbonden aan de educatieve faculteit Iselinge, Hogeschool voor Onderwijsberoepen te Doetinchem. Op bestuurlijk niveau maakt zij zich sterk voor muziek- en zangeducatie voor kinderen, zowel op de basisschool als daarbuiten. Verder houdt zij zich als cantor bezig met kerkmuziek. Zij publiceert o.a. over het kinderlied binnen de kerkmuziek.