trop tradition. Si la mariéeRobe de mariée ne pas dérangé , il peut essayer En vacker grekisk gudinnabröllopsklänningar axel diamant spets brudklänning members wearing the cheapcheap jerseys jersey is very light fans wearing NFL jerseysWholesale jerseys and also can express themselves more fully love and obsession Therefore apparel and accessories. Anta Wholesale jerseyssweatshirt design advantages, warm stretch knit fabric except that cheapcheap jerseys jerseys, we also have the other products, such as socks
Verwacht

 

Programma: van San Marco tot St Paul’s


Italiaanse en Engelse muzikale monumenten van toen en nu

Apeldoorn

23 oktober 20.00 uur

De Drie Ranken

Eglantierlaan 202

Almelo

24 oktober 15.30 uur

Grote Kerk

Kerkplein 15

 Onder voorbehoud van maatregelen rond corona

Toelichting

 

Een programma met muziek die zo weggelopen zou kunnen zijn uit kathedralen als de San Marco en St Paul’s. De San Marco, maar ook St Paul’s vertegenwoordigen met een knipoog de kathedrale cultuur in Italië en Engeland.

Het betreft voornamelijk Engelse en Italiaanse muziek uit zowel de renaissance als de 20ste eeuw.

Daarbij hebben we uit het verleden vooral componisten uit de laat-renaissance en overgang naar barok gekozen (Gabrieli, Byrd, Monteverdi). En uit het heden Engelse en Amerikaanse componisten (Corp, Mealor, Whitacre).

Kern van het programma is de Missa San Marco van Ronald Corp, van wie we eerder Forever child hebben gezongen. Corp heeft ons de mis destijds toegezonden en aanbevolen. Het is mooi om deze prachtige compositie nu te kunnen uitvoeren. Corp verbindt Engeland met Italië door de titel van dit werk, Missa San Marco, en doordat de première in de San Marco in Venetië is uitgevoerd.

Als nieuwe componist voor het koor introduceren wij Paul Mealor. Een moderne Engelse kerkmuziekcomponist die veel indruk zal maken, zeer passend bij Corp en Whitacre.

De compositie Sleep van Whitacre is een herhaling uit een vorig concert en leent zich zeker opnieuw voor een plaats in ons programma. Dit stuk is ook in St Paul’s Cathedral door Whitacre uitgevoerd. Een mooie uitvoering hiervan staat op YouTube.

Gabrieli vertegenwoordigt de dubbelkorige stijl in de San Marco, van Monteverdi voeren we een serie prachtige motetten uit.

Kortom, dit concert mag je niet missen!

Kaarten bestellen: Wil je kaarten bestellen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je ontvangt de nodige informatie.